Praktische informatie

Mindy Collou

Decaan
Decaan
Als decaan van de school kan ik jullie helpen bij het zoeken naar een passende vervolgopleiding. Waar ben je goed in, wat wil je graag en welke mogelijkheden zijn er. Het spreekwoord: ‘Er zijn vele wegen die naar Rome leiden’ past hier naar mijn idee goed bij. Het is jouw toekomst en die moet je op jouw manier gaan invullen. Doen waar je blij van wordt. Tijdens de D&P lessen wordt hier veel aandacht aan besteed.
Jullie kunnen altijd contact met mij opnemen en dan maken we een afspraak.
Info:
Alle meeloopdagen zijn dit jaar ook online niet doorgegaan voor de 3e jaars leerlingen. Er is een bijeenkomst geweest tussen de voortgezet onderwijs scholen en het MBO om te overleggen wat er nodig is voor de groep leerlingen die naar het MBO gaat. Dit is de groep die nu in de 4e klas zit en na de vakantie uitstroomt.
Voor de huidige 3e jaars zal er volgend jaar extra geïnvesteerd worden in de meeloopdagen zodat ook zij een goede keuze kunnen maken.
 
Mindy Collou
Decaan
mindy.collou@attendiz.nl

Foto's

Het komt voor dat wij foto’s maken van onze leerlingen, bijvoorbeeld wanneer zij aan het werk zijn in de klas of tijdens een schoolreisje. Deze kunnen op onze website of in onze schoolgids worden geplaatst. Ze kunnen ook intern worden gebruikt, bijvoorbeeld voor een presentatie tijdens een ouderavond. Voordat wij deze foto’s daadwerkelijk gebruiken, wordt u om toestemming gevraagd. Dit gebeurt altijd bij de intake. Als leerlingen 16 jaar of ouder zijn, wordt aan de leerling om toestemming gevraagd.

Gymnastiek

De leerlingen krijgen volgens het rooster gymnastiek. Tijdens de gymnastieklessen moeten leerlingen sportkleding en sportschoenen dragen. Voor het opfrissen is een handdoek en deodorant (geen spuitbus) aan te bevelen. Er is gelegenheid tot douchen.
Wanneer de leerling niet deel kan nemen aan de gymnastiekles, vragen we u dit schriftelijk (briefje of per mail) door te geven aan de leerkracht.

Informatievoorziening aan gescheiden ouders

Iedere ouder heeft in principe recht op informatie van de school over zijn of haar kind. Dat is het uitgangspunt van onze school. Er zijn echter situaties te bedenken (denk aan een ouder die geen gezag heeft over zijn of haar kind), die dit moeilijk maken. Hiervoor hebben wij afspraken gemaakt die in een protocol staan. Dit protocol vindt u HIER of op de website van Attendiz.

Rookbeleid

Het Neon College is een rookvrije school. Dit houdt in:

  • dat er onder schooltijd niet gerookt mag worden (8.25-14.30 uur).
  • dat er op het schoolplein niet gerookt mag worden.
  • sigaretten en shag worden door de leerkrachten niet bij zich gehouden.
  • Incidenten en problemen t.a.v. roken lossen wij niet op school op.

Ziekte van de leerling, wat te doen?

Kan uw kind wegens ziekte niet naar school komen? Meldt u dit dan ’s ochtends aan ons, bij voorkeur tussen 8.15 en 8.25 uur.

Meer weten over onze school?

Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer
Heeft u een vraag?
Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
Enschede
Mail ons
X
X