Versoepeling coronamaatregelen

Versoepelingen Coronamaatregelen

Aan de ouders en verzorgers van leerlingen van Stichting Attendiz

Hengelo, 16 februari 2022

Geachte ouder/verzorger,

We zijn blij met de vergaande versoepelingen die het kabinet gisteravond kenbaar heeft gemaakt. We hopen met u nu echt in een andere fase te komen waarin het leven weer enigszins normaal kan verlopen. Dat geldt natuurlijk ook voor het onderwijs op onze scholen. Waakzaamheid blijft nodig en door het hoge aantal besmettingen kan er in de komende periode nog sprake zijn van lesuitval.
Hieronder informeer ik u over wat de versoepelingen betekenen voor onze scholen:

  • Het is niet meer nodig om 1,5 meter afstand te houden.
  • Basismaatregelen zoals regelmatig handen wassen en voldoende ventileren blijven wel belangrijk.
  • Mondkapjes zijn niet meer nodig in de school. In het leerlingenvervoer is het nog wel nodig om een mondkapje te dragen.
  • Richtlijnen rondom groepsgrootte en gespreide looproutes vervallen.
  • Ouders en externen mogen weer in de school, ook zijn open dagen weer mogelijk.
  • Het dringende advies voor leerlingen (voor groep 6 t/m 8) en onderwijspersoneel om twee keer per week een zelftest te doen blijft.
  • Bij een besmetting met het coronavirus, geldt vijf dagen in isolatie in plaats van zeven dagen, mits je 24 uur geen klachten meer hebt.


De versoepelingen gaan in op maandag 28 februari aanstaande, direct na de voorjaarsvakantie. De genoemde versoepelingen kunnen ertoe leiden dat u zich wellicht zorgen maakt over uw kind, bijvoorbeeld vanwege de kwetsbare gezondheid of een thuissituatie waarin dit speelt. Als hier sprake van is, dan kunt u hierover contact opnemen met de schoolleiding. Deze zal dan in overleg met u afspraken maken om ook uw kind een veilige leeromgeving te bieden.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom regelgeving of anderszins, dan hoort u van ons. Voor eventuele vragen naar aanleiding van deze brief, kunt u contact leggen met de schoolleiding. Ik wens u een fijne voorjaarsvakantie.

Met vriendelijke groeten,


Paul Overakker
Bestuurder

Heeft u een vraag?
Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
Enschede
Mail ons
X
X