skip to Main Content
Somtoday Enschede 088-0103670 Hengelo 088-0203704neoncollege@attendiz.nl

Kernwaarden vanuit onze visie

Onze visie is gebaseerd op een vijftal kernwaarden, die wij hieronder voor u beschrijven.

SUPERHELDEN
Wij zien veel meer in onze leerlingen dan veel anderen. Daarom weten we dat ze meer kunnen dan zij denken. Ze hebben echt niet allemaal een Superman-pak aan. Maar als wij onze leerlingen zien, zijn het superhelden. En het mooie is, zo zien zij ons vaak ook. Niet altijd, en dan is het juist de kunst om er te zijn voor zo’n leerling. Om jou echt te zíen. Te begrijpen. Inen aan te voelen. En ja, dat maakt ons soms ook een soort van superhelden. Daarom vertellen we graag over het bijzondere dat we doen. Omdat we weten en zien wat het voor jou betekent. Daar zijn wij trots op.

VERTROUWEN
Vertrouwen kun je winnen. Dat helpt leerling en leerkracht vooruit. Als je vertrouwen keer op keer een deuk heeft gekregen, sta je niet echt open voor anderen. Laat staan om te leren. Daarom steken wij veel tijd in dat vertrouwen. We bouwen een band op met elke leerling. We gaan voor jou. Onvoorwaardelijk. Omdat we weten dat jij het waard bent. En dat je, als je ons eenmaal vertrouwt, echt stappen kunt maken. Dat je ons en anderen kunt verbazen. Zo groeit ook je zelfvertrouwen. En daar heb je straks in de samenleving heel veel aan.

OPTIMISME
Optimisme werkt aanstekelijk. Jij en ik krijgen er energie van Als je plezier hebt, werkt dat voor anderen ook aanstekelijk. En als je samen plezier hebt kunnen de mooiste dingen gebeuren. Je ontdekt ineens dat je iets wél kunt. Het samenwerken gaat heel makkelijk. Je doet in een half uur waar je normaal twee keer zo lang over doet. Als team laten we zien dat wij plezier hebben in ons werk. En om samen met jou mooie dingen te maken en te doen. Wat ons betreft mag iedereen zien hoe we samen een sfeer maken waarin iedereen resultaten boekt, omdat we geloven dat het kan

ZELF BEPALEN
Als je zelf mag bepalen, leer je het meest. Juist ook van je fouten. Als je goed weet wat je wel en niet kunt, wordt het leven wat makkelijker. Zelf bepalen betekent dat je zelf kiest. Zo kun je leren dat jouw keuze heel goed gaat. Dan voel je succes. En soms lukt iets niet. Dat hoort ook bij leren. Je ontdekt dat het wel lukt als je het nog eens probeert. Of je merkt dat het echt niet bij je past. Ook goed. Wij geven je daar de ruimte voor. En je kunt altijd op ons rekenen. Iedereen kan dingen wel en niet. Wij ook. Als team vullen we elkaar aan, zodat we sterk staan.

DROOM GROOT
Hou jezelf niet klein. Als je groot durft te denken, kan het je echt verrassen Als school maken we plannen. Mooi, maar belangrijker nog zijn onze dromen. Wij zijn niet bang om groot te dromen. Want als je dat durft kom je veel verder dan als je jezelf klein houdt. We willen gezien worden. Net zoals we willen jou zien. Echt. Zoals jij bent. Met al je goede en sterke kanten. Wij zijn een voorbeeld voor jou met onze dromen. Als jij ziet dat het ons lukt, begin je er zelf ook in te geloven. Dat is precies wat wij willen. Want wij geloven in jou. Samen komen we vooruit. Jij ontdekt jouw eigen weg. Wij die van ons. En we gaan met vertrouwen verder.

DROMEN DENKEN EN DOEN
De kernwaarden ‘superhelden, vertrouwen, plezier, zelf bepalen en droom groot’ vertellen welk gedrag we in en rondom de school willen zien. Dat gedrag begint bij ons als team. Wij leggen de basis voor de cultuur, voor hoe we met elkaar, met de leerlingen, met hun ouders, met zorgprofessionals en al die anderen omgaan.
Dat gedrag zit straks in onze vezels. We laten het altijd en overal zien, omdat we diep van binnen beseffen dat wij zelf bepalen hoe de sfeer bij ons is. Als we dat vanuit de kernwaarden en onze missie en visie blijven doen, zijn we binnen de kortste keren de school waarvan iedereen zegt: ‘Zo moet het; daar begrijpen ze het helemaal. Dat is fijn voor onze leerlingen en voor ons omdat het deuren voor ons gaat openen. Omdat we gezien worden voor wie we echt zijn en voor onze dromen en ambities. Het vertrouwen groeit. Steeds meer mensen zien ons als superhelden. De plezier zindert in ons gebouw en in ons lijf. En dat alles omdat we zelf bepalen en groot durven te dromen.

Back To Top
×Close search
Zoeken